Elektrische boxspring veelgestelde vragen

7 Veelgestelde vragen over een elektrische boxspring

Elektrische boxsprings zijn de afgelopen jaren flink in populariteit gestegen. De Arizona boxspring is zelfs onze best verkochte boxspring. Dat komt doordat een elektrische boxspring een hoop voordelen met zich meebrengt. Maar deze manier van slapen roept natuurlijk ook een hoop vragen op. Daarom hebben wij de meest gestelde vragen van onze klanten én internet over een elektrische boxspring voor je op een rijtje gezet, zodat jij zonder vraagtekens een keuze kunt maken of elektrisch slapen wel of niet iets voor jou is.

1.   Wat is een elektrische boxspring?

Een elektrische boxspring is een bed met een geïntegreerde motor die het mogelijk maakt om het hoofd- en/of voeteneinde van het bed in verschillende posities te verstellen.

2.   Wat zijn de voordelen van een elektrische boxspring?

Slapen op een elektrische boxspring biedt een hoop voordelen. Zoveel dat we zelfs al een heel artikel hebben geschreven over de voordelen van een elektrische boxspring. Het grootste voordeel is dat je de boxspring kunt instellen naar jouw persoonlijke wensen. Dit zorgt voor een hoog slaapcomfort, verlichting bij fysieke klachten en makkelijker in en uit bed stappen. Daarnaast is een elektrische boxspring eenvoudig schoon te houden, omdat je makkelijk in en onder het bed kunt komen.

3. Zijn er nadelen aan een elektrische boxspring?

Elk nadeel heeft zijn voordeel, maar geldt dat ook andersom? Een elektrische boxspring heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Met name door het hoge slaapcomfort. En dat is natuurlijk wat een bed een goed bed maakt. Kunnen we enkele nadelen noemen? Eerder kanttekeningen:

Een elektrische boxspring zit wat complexer in elkaar. Daardoor is onderhoud en montage soms lastig. Gelukkig kun je bij Meubelboer gebruikmaken van onze montageservice bij de aanschaf van jouw boxspring. Daarnaast is een elektrische boxspring natuurlijk wat duurder dan een gewone goedkope boxspring. Zo shop je bij Meubelboer al een boxspring vanaf 499 euro, terwijl de Elektrische Arizona boxspring te koop is vanaf 1.079 euro. Dat is echter nog steeds een van de goedkoopste opties als het gaat om elektrische boxsprings. Voor het geld hoef je het dus niet te laten!

4.   Is een elektrische boxspring geschikt voor iedereen?

Ja, een elektrische boxspring is geschikt voor iedereen. Ook zonder fysieke klachten heb je baat bij een elektrische boxspring. Naast comfortabel slapen in de voor jou perfecte houding, kun je ook makkelijker in en uit bed stappen of het bed tijdelijk verstellen om rechtop een boek te kunnen lezen of tv te kijken.

5.   Hoe kies ik de juiste elektrische boxspring?

Net als bij alle boxsprings zijn er heel veel verschillende soorten elektrische boxsprings, maar is het lastig om de verschillen te zien. Het grootste verschil is vaak design en dat is dus een smaakkwestie. Het ligcomfort hangt voor een groot deel ook af van de kwaliteit van het topmatras. Daarom hebben we het voor jou extra makkelijk gemaakt. Wij hebben namelijk de beste elektrische boxspring al voor jou uitgekozen. De enige keuzes die jij nog moet maken, zijn de kleur, de afmeting en het type topper. Geen keuzestress dus bij het kopen van jouw nieuwe boxspring!

6.   Hoe onderhoud ik mijn elektrische boxspring?

Onderhoud van een elektrische boxspring is redelijk hetzelfde als bij een gewone boxspring. Met onderstaande onderhoudstips houd je jouw elektrische boxspring in topconditie en verleng je de levensduur:

  • Houd de motor en de bedieningselementen stofvrij. Zo voorkom je dat onderdelen vast komen te zitten. Door zowel het hoofd- als het voeteneinde omhoog te zetten, kun je makkelijk in en onder het bed schoonmaken.
  • Controleer regelmatig het frame of alles nog goed vast zit.
  • Zorg voor voldoende ventilatie in de slaapkamer. Zo voorkom je vochtproblemen in de boxspring of het matras.

7. Hoe stel je een elektrische boxspring in?

Onze Arizona boxspring is te bedienen met een afstandsbediening. Of eigenlijk twee om precies te zijn. Je kunt de elektrische boxspring namelijk aan beide kanten afstemmen op jouw wensen en die van je partner. Zo kun je met de afstandsbediening het hoofd- en voeteneinde apart bedienen. Dit gebeurt traploos. Dat betekent dat je niet vastzit aan verschillende hoogteniveaus, maar tot in detail omhoog en omlaag kunt. Zodra het bed perfect staat ingesteld, blijft deze instelling staan, totdat je deze zelf weer aanpast.

Shop jouw goedkope elektrische boxspring online

En? Blijkt na het beantwoorden van jouw vragen een elektrische boxspring ook iets voor jou? Dan kun je natuurlijk niet wachten om heerlijk uitgerust wakker te worden op jouw nieuwe elektrische boxspring. Bekijk daarom direct onze elektrische boxsprings online, kies jouw kleur, maat en topper en profiteer van onze lage prijs én snelle bezorging. Heb je nog een extra vraag voordat je jouw keuze definitief maakt? Stel hem dan via onze socials of per mail. Wij helpen je graag!

Winkelwagen
Scroll naar boven