tips boxspring online kopen

6 tips bij het kopen van een boxspring

Een goed bed is misschien wel het meest waardevolle item in je huis. Je brengt er veel tijd in door en het zorgt ervoor dat je weer volledig opgeladen aan de dag kunt beginnen. Een goede nachtrust is voor een groot deel afhankelijk van de kwaliteit van je bed. En omdat bedden en boxsprings in allerlei soorten, kleuren, maten en prijzen komen, geven wij je 6 tips waar je op kunt letten bij het kopen van een boxspring!

1. Welke maat boxspring?

De maat van de boxspring is een van de eerste dingen waar je over nadenkt bij het kiezen van een nieuwe boxspring. Of je oude bed nu versleten is, of dat je simpelweg toe bent aan een groter of juist kleiner bed: size matters. De maatkeuze is namelijk afhankelijk van een aantal zaken: hoeveel ruimte heb je in je slaapkamer? Hoe groot ben je zelf en hoe groot is je partner? Heb je nog andere bedgenoten (Lees honden, katten of hamsters)? En natuurlijk: aan hoeveel ruimte in bed heb je behoefte?

Als je de ruimte hebt in de slaapkamer, is het natuurlijk altijd lekker om die ruimte te benutten. In dat geval kies je voor een lekkere ruime en comfortabele boxspring van 180×200 cm oftewel ‘de Kingsize’. De meest gangbare maat is 160×200 cm. Deze afmeting is bijvoorbeeld ook heel populair in hotelkamers. De kleinste maat voor een tweepersoons boxspring is 140×200 cm. En slaap je maar alleen? Dan volstaat een 90×200 cm boxspring.

2. De kwaliteit van een boxspring

De kwaliteit van een boxspring is het belangrijkste element. Je koopt een bed immers niet elk jaar en natuurlijk heeft je lichamelijke én geestelijke gesteldheid ook baat bij een goede kwaliteit boxspring.

Een goede boxspring bestaat vanzelfsprekend uit stevige boxen, met of zonder pockets, een matras én een topper. Alle drie de lagen zijn belangrijk. Te harde of juist te zachte boxen zorgen al voor een onstabiele ondergrond voor de lagen daarboven. Door de juiste balans te vinden tussen hard en zacht, lig je het lekkerst en kies je de demping die bij jou past. De topper is daarbij erg belangrijk, omdat deze uiteindelijk voor het comfort zorgt.

Bij Meubelboer heb je keuze uit drie type toppers: de standaard topper die altijd als gratis optie bij de boxsprings wordt geboden, de luxe HR-topper en de meest luxe NASA topper met traagschuim. Alle drie onze toppers bieden voldoende comfort voor een goede nachtrust, maar afhankelijk van hoeveel comfort je nodig hebt en natuurlijk jouw portemonnee, maak je eenvoudig een keuze. Top, toch?

Tips kopen boxspring kwaliteit

3. Het design van de boxspring

Het oog wil ook wat. Daarom komen boxsprings in heel veel verschillende soorten designs. Is het je wel eens opgevallen dat bijna alle boxsprings op elkaar lijken? Toch zijn ze allemaal net even anders. De een is wat robuuster en valt op in de slaapkamer, terwijl de ander bescheiden en strak is. Ook zit er vaak net een verschil in de hoogte van het bed, wat voor het ruimtelijke aspect in de slaapkamer een wereld van verschil kan zijn. En natuurlijk bepaalt het hoofdbord ook heel veel voor het design van de boxspring. Welk design je ook kiest, al onze boxsprings zijn van hoge kwaliteit. Dus kies simpelweg de boxspring die je mooi vindt. En met de uitgebreide kleurkeuze zit er altijd een boxspring bij die perfect in jouw slaapkamer past!

4. Wel of geen opbergruimte?

Heb je weinig kastruimte in je slaapkamer of wil je extra ruimte creëren? Dan is een opberg boxspring een hele mooie oplossing. De boxen van een opberg boxspring zijn stevig, maar hol. En die ruimte kun je dan maar beter goed benutten. Zo berg je eenvoudig (extra) beddengoed, kleding, schoenen of andere dingen op onder het matras, zonder dat je daar last van hebt wanneer je op de boxspring ligt. Al onze boxsprings met opbergruimte zijn verkrijgbaar in meerdere maten. Voor de maat hoef je het dus niet te laten, maar die extra opbergruimte in je slaapkamer is toch wel lekker!

Tips kopen boxspring opbergruimte

5. De luxe van een elektrische boxspring

Misschien stroomt er kokend water uit je kraan en is zelfs stofzuigen al lang verleden tijd dankzij jouw handige robotstofzuiger. Wellicht geniet je in de woonkamer al van een elektrische fauteuil en hoef je alleen maar tegen je afstandsbediening te praten om je favoriete film of serie af te spelen. Allemaal luxe natuurlijk, maar zeker niet overbodig.

Datzelfde geldt voor een elektrische boxspring. Een elektrische boxspring zorgt namelijk voor nóg meer comfort, omdat je deze in hoogte kunt verstellen. Lig je liever wat hoger met je hoofd tijdens het slapen of tv kijken? Geen probleem! Je stelt jouw ideale hoogte eenvoudig in middels een afstandsbediening. En heeft je partner weer een hele andere voorkeur? Ook daar is aan gedacht. De elektrische boxsprings hebben namelijk aan beide kanten een motor, waardoor de matrassen individueel te verstellen zijn. Ideaal!

tips kopen boxspring elektrisch

6. Check de leveringsvoorwaarden

Natuurlijk wil je zo snel mogelijk genieten van jouw nieuwe comfortabele boxspring. Helaas is vandaag besteld, vanavond in huis nog niet heel gebruikelijk bij de aanschaf van een goed bed. Logistiek gezien bijna onmogelijk. En we willen natuurlijk zo duurzaam mogelijk kunnen leveren. Toch hoef je bij Meubelboer niet lang te wachten op je nieuwe boxspring. Alle boxsprings zijn, tenzij anders vermeld, leverbaar binnen 10 tot 15 werkdagen. En een speciale selectie boxsprings staat zelfs binnen 2 tot 5 werkdagen in jouw slaapkamer.

Andere leveringsvoorwaarden waar je op kunt letten, zijn de bezorgkosten, montagekosten en de betaling. Bij Meubelboer regelen we de distributie zelf en daarom leveren we elke boxspring gratis bij jou thuis. Voor een kleine meerprijs monteren we de boxspring, zodat jij er alleen nog maar in hoeft te ploffen. En de betaling? Dat hoeft bij ons niet vooraf. Je kunt er namelijk voor kiezen om contant of per pin af te rekenen bij de chauffeur. Want je betaalt natuurlijk pas, als je het product in huis hebt!

Een goede boxspring kopen tegen de laagste prijs

Een goed bed is een belangrijke investering en je moet rekening houden met een aantal zaken om een goede keuze te maken. Maar dat betekent niet dat een goed bed veel geld moet kosten. Bij Meubelboer.nl scoor je een luxe en kwalitatieve boxspring, maar dan tegen de laagste prijs van Nederland. Gebruik daarom je boerenverstand en betaal niet te veel. Check onze collectie luxe boxsprings in de webshop.

Winkelwagen
Scroll naar boven