Wat is bonellvering?

Een matras met bonellvering is opgebouwd uit staaldraad dat gevormd is als een soort zandloper. Bovenaan de veer is de radius van de veer groot, halverwege de veer is de radius kleiner en eenmaal onderaan is de radius weer groot. Al deze bonellveren zijn aan elkaar verbonden. Hierdoor krijg je een stevige opbouw van het matras. Dit betekent dus ook dat het bonellgeveerde matras stevig aan zal voelen.

De stevigheid van een matras met bonellveren hangt van de dikte van het staaldraad af. Hoe dikker het staaldraad dat wordt gebruikt om de spiralen van de bonellvering te draaien, hoe steviger het matras.  De opbouw van een bonellgeveerd matras bestaat dus voor een groot deel uit de bonellvering. Rondom de vering zit comfortschuim en dit schuim zorgt ervoor dat het matras lekker en comfortabel ligt.

Een groot voordeel van dit soort matrassen is dat het enorm goed ventileert. Hierdoor is dit type matrax de perfecte keuze voor mensen die veel transpireren tijdens de slaap.

Een ander voordeel van een bonellgeveerd matras is dat ze wat goedkoper zijn dan matrassen met pocketvering. De voordelen en nadelen van de vering op een rijtje:

Wat zijn de voordelen van bonellvering?

  • Matrassen met dit type vering ventileren enorm goed
  • De goede ventilatie vermindert de kans op allergische reacties bij mensen die hiervoor gevoelig zijn
  • Bonellgeveerde matrassen zijn voordeliger

Wat zijn de nadelen van bonellveren?

  • In een matras met bonellveren is de hardheid overal gelijk. Het biedt dus geen speciale extra ondersteuning op plekken zoals heupen en schouders. Dit is voor veel mensen geen enkel probleem, het is dus voor veel mensen niet eens een nadeel.

    Voor mensen die hier eerder last van hebben gehad, zou het echter een nadeel kunnen zijn. Hierdoor zal je immers sneller drukpunten voelen op het lichaam. Een matras met pocketveren kan in dat geval de voorkeur hebben.
  • Bonellgeveerde matrassen zijn niet geschikt voor elektrische boxprings

Op basis van de bovenstaande voordelen en nadelen kun je nu bepalen of dit type vering bij jou past!

Winkelwagen
Scroll naar boven