Wat is een boxspring eigenlijk?

Het is eigenlijk heel simpel: een boxspring komt uit het Engels en betekent letterlijk een box met veren. Een boxspring bed heeft dus een verend onderstel, bestaande uit een box met veren. Wat is een boxspring dus? Nou, een bed met een veren! Zo simpel is het!

Een boxspring bed bestaat dus uit het verende onderstel en daarop ligt dan het matras. Een tweepersoons boxspringbed bestaat uit twee verende onderstellen met daarop het matras. Het kan overigens één matras zijn dat ligt over de twee onderstellen (“zonder split”) of het kunnen twee matrassen naast elkaar zijn (“met split”) die elk bovenop een onderstel liggen.

Hotelbed

Een boxspring heeft een heerlijk ligcomfort, precies vanwege deze verende boxen. Het wordt niet voor niets vaak een hotelbed genoemd: hotels hebben heel vaak boxspringbedden en dat is uiteraard vanwege het hoge ligcomfort.

Samenstelling van de box

Het onderstel, dus de box met veren, bestaat uit de volgende componenten:

  • De houten box, gemaakt van hout. Dit is het onderste deel van de box
  • De lattenbodem. Deze ligt op de houten box
  • Boven op de lattenbodem zitten de metalen spiraalveren
  • Schuim aan de zijkanten en bovenkant, ter afwerking
  • De gehele box wordt omhuld door een stevige stof die zorgt voor afwerking en tevens ventileert

Goede ventilatie

Tussen de metalen spiraalveren in de box zit veel loze ruimte. Dit heeft als bijkomend voordeel dat dergelijke matrassen goed ventileren en dat verhoogt het slaapcomfort. Goede vering én goede ventilatie dus.

Verschillende soorten metalen veren

Zoals gezegd zitten er in de box metalen spiraalveren. Dit is het kernonderdeel van de boxspring. Je hebt verschillende soorten metalen veren, met elk net iets andere eigenschappen.

Maar wees gerust, welke veren je ook kiest, het maakt voor veel mensen niet zo veel uit. Het comfort van een boxspring is vrijwel altijd erg hoog. Want vergeet niet dat op de box dus ook nog een dik matras komt te liggen!

Wat is een boxspring? Dat is je nu duidelijk!

Iedereen heeft van een boxspringbed gehoord, maar weinigen weten nu precies wat het is. Waar onderscheidt dit bed zich in ten opzichte van andere bedden? Waar moet je op letten? Als het goed is weet je het nu. Doe er je voordeel mee bij de aanschaf van je volgende (boxspring)bed!

Winkelwagen
Scroll naar boven