Wat is een molton?

Wat is een molton? Een molton is een onderdeel van het beddengoed. Een molton wordt ook wel eens een molton hoeslaken genoemd, maar dit is dus gewoon hetzelfde. Let op dat een molton hoeslaken een ander doel heeft dan een “gewoon” hoeslaken.

Dat zit zo: tijdens je nachtrust zal je veel vocht verliezen en dat vocht trekt vervolgens in het matras of de topper. De kwaliteit van het matras of de topper zal hierdoor afnemen en dit zorgt er dus voor dat de levensduur van het matras of de topper zal korter worden. Als je een molton om het matras of topper doet, zal het vocht in de molton trekken, in plaats van in het matras of de topper, en verleng je op deze manier dus de levensduur van het matras of de topper.

Het grote voordeel is natuurlijk dat je een molton weer kan uitwassen en opnieuw kan gebruiken. Daarnaast is een molton erg comfortabel en zacht. Dus naast een verhoogde hygiëne, geeft het ook nog dat beetje extra comfort!

Gemaakt van dik katoen

Een molton is gemaakt van dik katoen dat aan één kant is opgeruwd zodat de molton het vocht goed kan opnemen. Hij wordt ook wel eens als hoeslaken gebruikt maar dit is niet direct de bedoeling van een molton. Een molton is namelijk speciaal ontwikkeld ter bescherming van het matras. Daardoor worden ze ook wel eens matrasbeschermers genoemd.

Een hoeslaken over de molton

De molton komt dus allereerst om het matras of om de topper. Over de molton hoort dan vervolgens weer een hoeslaken. Het hoeslaken beschermt dan weer de molton en zo is alles goed beschermd. De combinatie (eerst) molton + (dan) molton is perfect: de molton zorgt voor het opnemen van het vocht en het hoeslaken zal alle laatste plekjes en vlekjes absorberen zodat het matras en de topper netjes blijven en deze dus zo lang mogelijk mee gaan.

Neem áltijd een molton

Een molton en een hoeslaken zijn gemakkelijk te verwisselen en uit te wassen. Aan de rand van een molton en aan de rand van een hoeslaken zit een elastiek dat gemakkelijk om het matras of de topper heen kan. Het elastische gedeelte van de molton en van het hoeslaken klemt de molton en het hoeslaken om het matras waardoor het stevig blijft zitten. Tegelijkertijd zijn ze makkelijk te verwijderen en dus in de was te doen.

Onze tip: zorg dus altijd voor éérst een molton over je matras (en evt. de topper) en doe er dáárna een hoeslaken overheen. Zo garandeer je optimaal comfort en een lange levensduur van je matras (en topper)!

Wat is een molton? Nu weet je het!

Klaar om je molton aan te schaffen dus!

Winkelwagen
Scroll naar boven