Welke topper moet ik kiezen?

Welke topper moet je eigenlijk bij je boxspring kiezen? We leggen het uit in dit artikel! Voor veel mensen is dit namelijk niet duidelijk. Je weet over 2 minuten welke topper je moet hebben!

Een topper is het bovenste topmatras, dat op je normale matras ligt. Het zorgt voor extra comfort en maakt op deze manier je bed helemaal af. Het is echt een aanrader als je zeker wilt weten dat je elke morgen heerlijk uitgerust wakker wordt!

Overigens is een topper ook perfect ter compensatie voor een matras dat bijvoorbeeld een beetje te hard is. In plaats van een nieuw matras te kopen, kun je eenvoudig een zachtere topper óp het matras leggen. Veel mensen kennen deze ‘truc’ natuurlijk al, maar we wilden hem toch nog even melden.

Nu, voor welke topper zou je dan moeten kiezen?

Welke topper? De drie standaard keuzes

Er zijn veel verschillende toppers op de markt, maar welke topper past het beste bij je? We bespreken in dit artikel de de 3 meest gekozen toppers die op de markt verkrijgbaar zijn:

  1. De standaard topper
  2. De luxe HR-topper
  3. De luxe NASA traagschuim topper

1. Standaard topper

De standaard topper bestaat uit zogeheten comfortschuim. Dit schuim wordt ook veel gebruikt bij het produceren van matrassen. Een topper van comfortschuim kent een hoog ligcomfort en heeft een medium hardheid.

De gemiddelde hardheid betekent dat het niet te hard ligt maar ook niet te zacht. Het is dus een topper die een grote groep mensen aanspreekt en dat is dan ook de reden dat dit een standaard topper is. Het comfortschuim zorgt ervoor dat het schuim gelijk weer naar zijn oorspronkelijke vorm terugkeert nadat je je bijvoorbeeld verplaatst. Deze eigenschap zorgt tevens voor een langere levensduur.

2. Luxe HR-topper

We hebben naast de standaard comfort topper ook een luxe HR-topper. De luxe HR-topper bestaat uit koudschuim. Het koudschuim word geproduceerd uit een soort polyurethaan (dit is een kunststof) in een koude mal. Door dit productieproces is de naam koudschuim ontstaan.

Het koudschuim heeft een open structuur waardoor de topper goed ventileert en dat is weer goed voor het behoud van de topper. Door deze goede ventilatie is deze topper uitermate geschikt voor mensen die veel transpireren in hun slaap, maar ook voor mensen die simpelweg graag een koel en fris bed willen. De luxe HR-topper is een treetje luxer dan de standaard topper en dat merk je bij het slapen.

3. Luxe NASA traagschuimtopper

Naast de standaard comfort topper en de Luxe HR-topper is de derde veel voorkomende topper de luxe NASA traagschuim topper. De topper ontleent zijn naam aan het fijn dat dit type schuim veel in de ruimtevaart wordt gebruikt

Traagschuim is het type schuim dat, als je het indrukt, zich langzaam weer terugvormt naar zijn oorspronkelijke vorm. Hierdoor wordt het ook wel “memory foam” genoemd. De dichtheid van een luxe NASA traagschuimtopper is hoger dan die van de standaard comfort topper en de Luxe HR-topper. Dit betekent dat de topper iets minder goed ventileert dan bijvoorbeelde de luxe HR-topper. Hierdoor voelt de topper warm aan en dat is juist weer prettig voor mensen die het snel koud hebben in hun slaap.

Een Luxe NASA traagschuim topper vormt zich zeer goed naar het lichaam. Dit is drukverlagend en daardoor zul je tijdens je slaap de druk van de drukpunten wegnemen, zoals van de hip en de schouders. Dit zorgt vanzelfsprekend voor veel extra ligcomfort.

De NASA traagschuimtopper biedt het hoogste ligcomfort van de drie hier besproken toppers.  

Samenvatting: dus welke topper?

De standaard topper kent al een hoog ligcomfort. Voor veel mensen zal deze topper absoluut volstaan. Ben je echter op zoek naar nog wat extra luxe om het bed helemaal af te maken en zodat je een nóg comfortable nacht hebt? Kies dan voor de luxe HR-topper of de luxe NASA traagschuimtopper. Als je veel zweet of liever een koeler bed hebt dat goed ventileert, kies dan een luxe HR-topper. Zweet je niet zo veel en wil je het meest comfortabele schuim voor het hoogste ligcomfort? Kies dan de luxe NASA traagschuimtopper.

We wensen je veel succes met je keuze voor je topper. Nu je dit artikel hebt gelezen, weet je alles over toppers. Je bent nu klaar voor je aanschaf!

Winkelwagen
Scroll naar boven