boxen boxspring

Alles over de boxen van een boxspring!

Welke boxen heb je?

De boxen van een boxspring heb je in veel verschillende soorten. Je hebt in essentie 4 belangrijke types boxen op de markt. We leggen je in dit artikel uit welke dit zijn en wat het verschil is. Het helpt je om je keuze te maken. Lees het eerst voordat je je boxspring aanschaft!

De 4 types zijn: de vlakke harde box, de vlakke geveerde box, de elektrische box en de opslagbox.

Harde box

De harde boxen worden vaak van hout gemaakt. Ook bestaan er harde boxen die gemaakt zijn door middel van een combinatie van staal en hout, die daarna gewatteerd en gestoffeerd worden.

Geveerde box

De geveerde boxen worden op dezelfde manier geproduceerd als de harde boxen, maar in geveerde boxen zijn zogeheten pockets verwerkt. Deze pockets zorgen voor een gelijkmatige demping en verdeling van drukpunten en gewicht. Dit ondersteunt het lichaam beter. Geveerde boxen bieden dus meer comfort, zijn luxer en daardoor duurder dan harde boxen.

Elektrische box

De elektrische boxen van een boxspring zijn altijd gemaakt uit hout en staal. De reden daarvoor is simpel: het bed moet namelijk veel krachten en drukverschillen weerstaan. Een elektrische boxspring is verstelbaar, het bed kan dus bewegen. Hierdoor worden de boxen extra belast en hiertoe dienen de boxen dus stevig en robuust te zijn. In de elektrische boxen zitten verder uiteraard de motortjes voor de elektrische verstelbaarheid.

Opslagbox

De opslagboxen zijn net zo als de elektrische boxen gemaakt van hout en staal. De opslagboxen moeten extra sterk zijn, want er zit immers een verzwakking in de constructie, doordat de boxen open kunnen en er zich opbergruimte in de box bevindt. Het harde staal compenseert voor deze verzwakking en zorgt ervoor dat de constructie robuust en stevig is. Opbergboxen liggen overigens nog steeds heel comfortabel: je merkt eigenlijk bijna niks van de opslag in de boxspring.

Welke box voor jou?

Nu weet je een stuk meer over de boxen van een boxspring. Welke box kun je nu het beste kiezen? Het flauwe antwoord: dat is persoonlijk. Het leukere antwoord:

  • Wil je voor de goedkoopste optie, dan kun je het beste kiezen voor de vlakke boxen
  • Wil je hoog ligcomfort en ben je bereid wat meer geld uit te geven, kies dan zeker voor de geveerde boxen
  • Lees je graag in bed of vind je het fijn om in bed TV te kijken, kies dan de elektrische box. Elektrische boxen bieden daarnaast een hoog ligcomfort. Elektrische boxen zijn de duurste optie
  • Wil je opbergruimte in je boxspring, omdat je bijvoorbeeld weinig ruimte in je slaapkamer hebt of van orde houdt? Ga dan voor een opslagbox
Winkelwagen
Scroll naar boven