Wat is een pocketvering matras?

Een pocketvering matras is opgebouwd uit zogeheten pockets. Dit heb je misschien weleens gehoord of gelezen. Maar wat zijn nu precies deze pockets?

Een pocket bestaat uit een ongeweven zakje met daarin staaldraad dat gedraaid is in een vorm van een veertje. Het veertje zit dus in een zakje en zo’n zakje met daarin het veertje noemt men ook wel pocket. Omdat alle veertjes los verpakt zijn in zakjes kan ieder veertje onafhankelijk bewegen van elkaar. Bij tegendruk (wanneer iemand op het bed ligt dus) worden de drukpunten verdeeld over meerdere pockets.

Hoog ligcomfort door pockets

Omdat de pockets van een pocketvering matras de drukpunten individueel opnemen, zorgt dit voor een beter ligcomfort. Het zakje om de veren zorgt ervoor dat de veren voldoende ruimte hebben en niet in elkaar blijven steken. Om al deze pockets bij elkaar te houden zit er rond om al de pockets schuim. Dit schuim kan van verschillende materialen zijn vervaardigd. Zo kan bijvoorbeeld zogeheten comfortschuim gebruikt worden, “HR”-koudschuim, of er kan “NASA”-traagschuim in het matras zitten.

pocketvering matras illustratie

Waarom zitten er verschillende zones in een pocketveringmatras?

Een pocket veer matras is veelal opgebouwd uit verschillende zones. Dit betekent dat het matras verschilende zones met een verschillende stevigheid heeft. Dit is gunstig om de drukpunten op het lichaam te verlagen. Als je op je zij gaat liggen zul je merken dat je schouder en heup meer druk op het matras uitoefenen ten opzichte van je hoofd, romp en benen. Door de verschillende zones in het matras te verwerken zal de zone waar de schouder en heup op de pockets drukken een zone zijn die zachter is als de zone waar het hoofd, romp en benen op zullen rusten. Door deze techniek kunnen we de drukpunten op het lichaam verminderen. En dit zorgt ervoor dat het matras met pocketvering een heerlijk hoog ligcomfort heeft.

Een pocketveren matras is al met al dus een heerlijk comfortabel matras dat zorgt voor een uitermate hoog ligcomfort. Word elke dag heerlijk uiterust wakker op een pocketvering matras en begin de dag vol energie!

Winkelwagen
Scroll naar boven