Wat is een matras met zones? En waarom?

Er zijn veel verschillende zogeheten matrasses met zones. Het meest voorkomende matras met zones is de drie-zone-matras, de vijf-zone-matras en de zeven-zone-matras. De naam zegt het al: dit zijn matrassen met drie, vijf of zeven zones. Wat zijn nu deze zones, waarom hebben die matrassen zo veel zones en wat is het verschil tussen deze matrassen? Dit is ontwikkeld om het lichaam beter te ondersteunen tijdens de nachtrust. Een matras met drie, vijf of zeven zones zal extra comfort bieden voor het lichaam. Deze zones hebben namelijk een verschillende hardheid, waardoor de zone voor bijvoorbeeld de schouders zachter zal zijn en dat zorgt er weer voor dat de schouders verder in de matras gedrukt kunnen worden. Dit komt uiteraard het ligcomfort ten goede!

Matras met 3 zones

Bij een matras met drie zones is de zone bij de heup verstevigd. Dit is gedaan om te voorkomen dat de heup ver in de matras wegzakt en de rug scheef zal staan tijdens de nachtrust. De heup is een zwaarder deel van het lichaam en deze drukt dus relatief harder op de matras. Een matras met drie zones voorziet in extra stevigheid en comfort rondom de heup. Overigens komt een drie-zone-matras niet erg vaak voor.

matras met comfortzones

Matras met 5 zones

Een matras met vijf zones is niet verstevigd bij de heupen. Bij een 5-zone-matras is er versoepeld bij de schouderzone. De schouders hebben een klein oppervlakte dat op de matras drukt, maar tegelijkertijd zal die druk wel hoog zijn. Om deze druk te verminderen en te verspreiden is er gekozen voor een zachtere zone bij de schouders. Eenzelfde zone is geplaatst bij de benen. Dit is gedaan zodat de matras omgedraaid kan worden, zodat deze zone weer voor de schouders benut kan worden. Handig! Overigens gaat dat natuurlijk niet ten koste van het comfort bij de benen. De overige drie zones hebben de zelfde standaard hardheid. Het vijf-zone-matras kenmerkt zich dus door extra comfort rondom de schouders. Dit type matras komt vaker voor dan de drie-zone-matras.

Matras met 7 zones

Een zeven zone matras bestaat uit .. zeven comfortzones (verrassend!). De zone bij het hoofd is een standaard comfortzone, met dus een standaard gemiddelde hardheid. Deze zone zit ook bij de voeten. De zone bij de schouders is weer een zachtere zone. Deze zone is ook toegepast bij de onderbenen. Bij de romp zit weer een standaard comfortzone die ook bij de bovenbenen is toegepast. In het midden van de matras zit de verstevigde zone om de heupen goed te kunnen ondersteunen. Deze zones zijn zo verdeeld in de matras zodat de matras omgedraaid kan worden en er weer voor elk lichaam zonen de juiste comfortzone is. Het grote verschil met het vijf-zone-matras is dus dat een speciale comfortzone voor de heupen aanwezig is. Dit zeven-zone-matras komt het meest voor en met een reden: dit is het ultieme comfortmatras en we weten zeker dat je op dit matras elke morgen heerlijk wakker wordt en fris aan je (werk)dag kan beginnen!

Matras met zones: de conclusie

Een matras met zones.. Als het goed is duizelt dit je nu niet meer! Het matras met 7 zones zie je het meest en zoals we hierboven al schreven heeft dat een eenvoudige reden. Het biedt namelijk simpelweg het meeste comfort. Op de vraag: “een matras met hoeveel zones moet ik kiezen?” kunnen we dan ook zonder twijfel antwoorden: kies een matras met zeven comfortzones en garandeer zo je goede nachtrust!

Winkelwagen
Scroll naar boven