boxspring met opbergruimte voordelen en nadelen

Boxspring met opbergruimte: de voor- en nadelen

Een boxspring met opbergruimte biedt een hoop voordelen. Zijn er eigenlijk ook nadelen aan een boxspring met opbergruimte? En hoe kies je nu de juiste opbergboxspring? Wij geven antwoord op al jouw vragen en vertellen alles wat je moet weten over het kopen van een boxspring met opbergruimte.

Creëer extra ruimte met een boxspring met opbergruimte

Het belangrijkste voordeel van een boxspring met opbergruimte is natuurlijk -je raadt het al- de extra opbergruimte. Een boxspring met opbergruimte neemt evenveel ruimte in beslag als een gewone boxspring. Het grote verschil is dat de onderste boxen hol zijn, waardoor je deze kunt gebruiken als opbergruimte. Hier berg je dus eenvoudig beddengoed, schoenen of kleding in op. Ideaal als je geen extra ruimte hebt voor een kast of andere opbergoplossingen. Maar ook als je die ruimte wel hebt, waarom zou je dan de ‘loze’ ruimte onder je bed niet benutten?

boxspring met opbergruimte voor en nadelen
Creëer extra opbergruimte met een opbergboxspring

Geen vering in de boxen

Zowel een gewone boxspring als een opbergboxspring bestaat uit twee hoofdonderdelen: de boxen en het matras. De boxen hebben dezelfde functie als een bedframe. Bij een gewone boxspring kunnen de boxen gevuld zijn met springveren voor een fijne drukverdeling. Deze ‘extra’ vering mis je bij een boxspring met opbergruimte, omdat de boxen hol zijn. Echter is dit niet het geval bij alle boxsprings. Zo zijn er ook reguliere boxsprings met zogeheten vlakke boxen en dus zonder springveren, maar ook zonder opbergruimte.

Gelukkig zijn de matrassen bovenop de boxen buitengewoon comfortabel. De matrassen bevatten namelijk 7-zone pocketveren en maar liefst 300 veren per m2. En dat is nog niet alles, want onze boxsprings met opbergruimte worden altijd geleverd met topper, voor een nog beter ligcomfort. De topper dicht tevens de spleet tussen de twee matrassen.

Boxspring met opbergruimte: twee manieren van openen

Je kiest dus vooral voor een boxspring als je extra opbergruimte wilt creëren. Het bekendste voorbeeld van een opbergboxspring is een boxspring waar het openingsmechanisme aan beide zijkanten zit. Door aan de lus te trekken, of simpelweg het matras omhoog te trekken, krijg je toegang tot de opbergruimte via een van de zijkanten.

Maar wist je dat er ook boxsprings met opbergruimte zijn met het openingsmechanisme aan het voeteneinde, zoals de Opbergboxspring Space? Hiermee creëer je niet alleen opbergruimte, maar ook ruimte in de slaapkamer. Deze boxspring met opbergruimte biedt namelijk dé uitkomst voor kleine slaapkamers. Wanneer de ruimte naast het bed smal is, kan het lastig zijn om langs de zijkant de opbergruimte te bereiken. Opbergboxspring Space heeft een opbergmechanisme aan de achterkant van het bed. Hierdoor open je de volledige box via het voeteneinde. Deze opbergboxspring bevat daardoor één groot matras in plaats van twee losse matrassen. Dus ook voor extra smalle slaapkamers is er een boxspring met opbergruimte!

Boxspring met opbergruimte voor- en nadelen
Extra ruimte creëren met de Opbergboxspring Space met speciaal mechanisme aan het voeteneinde.

Opbergboxspring bestellen: waar moet je op letten?

Er zijn verschillende tips waar je op kunt letten als je een boxspring koopt. Dat geldt ook voor een boxspring met opbergruimte. Kies je bijvoorbeeld een opbergboxspring met het mechanisme aan de zijkant of aan het voeteneinde? Dit is afhankelijk van de ruimte die je naast of voor het bed hebt.

Daarnaast kun je kiezen uit een opbergboxspring met één grote opbergbox of twee losse boxen. Voorbeelden van opbergboxsprings met één grote box zijn de Opbergboxspring Valencia en Opbergboxspring Marseille.

Heb je liever een scheiding in het midden? Kies dan een boxspring met opbergruimte die bestaat uit twee losse boxen. In het midden zit een schot, die de ene box van de andere box scheidt. Op die manier kun je makkelijker je spullen ordenen of hebben jij en je partner beide een eigen opbergbox. Onze best verkochte Opbergboxspring Urus is daar een voorbeeld van. Deze boxspring heeft ook nog eens een fraai gecapitonneerd hoofdbord. Liever een strak hoofdbord? Kies dan bijvoorbeeld voor de Opbergboxspring Slim Storage.

Boxspring met opbergruimte voor- en nadelen
Onze best verkochte Opbergboxspring Urus.

Shop jouw boxspring met opbergruimte op Meubelboer.nl

Naast ruim 20 verschillende goedkope boxsprings, hebben we maar liefst 13 verschillende opberg boxsprings in ons assortiment. Van strak tot klassiek en van eenpersoons tot tweepersoons boxsprings. Er is altijd een opbergboxspring die past bij jouw stijl, jouw slaapkamer en jouw portemonnee. Bekijk alle boxsprings met opbergruimte en shop jouw nieuwe boxspring direct online. Altijd compleet met hoofdbord en topmatras en inclusief gratis verzending. Al vanaf 450 euro!

Winkelwagen
Scroll naar boven